WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk  

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 16:30

06-21 65 20 33

info@goedkooproken.com

<< Terug

Elektrische sigaret / E-sigaret / E-smoker

Wat is een E-sigaret?

De benaming E-sigaret staat voor elektronische sigaret, in sommige gevallen wordt dit ook wel een E-smoker genoemd. Veel benamingen voor 1 product, maar wat is het nou eigenlijk? Een E-sigaret is een apparaat die gemaakt is als variant op het traditionele roken. Het apparaat bestaat in verschillende variaties en lijkt in sommige gevallen op een soort inhalator. Er vindt bij het proces van een elektrische sigaret geen verbranding plaats, in tegenstelling tot het traditionele roken.

 

Welke soorten elektrische sigaretten zijn er?

Ondertussen zijn er vele soorten E-smokers. Toch valt de elektrische sigaret te onderscheiden in 2 soorten: een E-sigaret met vloeistof en een E-sigaret met cartomizers.

 

Elektrische sigaret met vloeistof

De E-smoker met vloeistof bestaat in veel gevallen uit 2 delen: de batterij en de clearomizer. De clearomizer is de bovenkant van de E-sigaret, bestaande uit een mondstuk, vloeistof reservoir en de verdamper/coil. Sommige E-sigaretten maken gebruik van losse onderdelen, waarbij de verdamper/coil, het glas van de clearomzer, lontjes en andere onderdelen los te vervangen zijn. De elektrische sigaret met vloeistof kan bijgevuld worden met vloeistof, oftewel E-liquids. De vloeistof kunt u bijvullen in de clearomizer, aan de bovenkant van de E-sigaret. De E-smoker met vloeistof vraagt enig onderhoud tijdens het gebruik. Lees na de aanschaf van een E-sigaret eerst de gebruiksaanwijzing door.

 

Elektrische sigaret met cartomizers

De E-smoker met cartomizers is over het algemeen erg eenvoudig in gebruik. Dit komt omdat de E-sigaret uit 2 onderdelen bestaat: de batterij en de cartomizer. De vloeistof, nicotine en overige stoffen zijn al verwerkt in de cartomizers. Hierdoor hoeft u alleen de cartomizer te vervangen en vraagt het om weinig onderhoud. Op de batterij kan eenvoudig de cartomizer gedraaid worden. Wanneer de cartomizer leeg is, draait u deze van de batterij en gooit u de cartomizer weg. Hierna draait u een nieuwe cartomizer op de batterij.

 

Wat zijn E-liquids?

E-liquid wordt ook wel E-juice of vloeistof voor de E-sigaret genoemd. De vloeistof wordt gebruikt als navulling voor de E-sigaret. E-liquids bevatten nicotine, smaakstoffen, PG (Propylene Glycole), VG (Vegetal Glycerin) en andere stoffen. Vaak wordt op de E-liquid een aanduiding gegeven van de verhouding tussen PG en VG. De stoffen hebben invloed op de smaak en damp ontwikkeling van de E-liquid.

 

Wat is PG (Propylene Glycole)?

PG is een stof die invloed heeft in de damp ontwikkeling van een E-sigaret. Propylene Glycole is vrijwel geurloos en kleurloos. Het heeft o.a. invloed op de damp die vrij komt en de levensduur van een verdamper/coil.

 

Wat is VG (Vegetable Glycerin)?

VG is een stof met een wat stroperige structuur dan PG. Vegetable Glycerin is een plantaardige stof wat invloed heeft op de smaak- en dampbeleving van een E-liquid. Niet alle verdampers/coils zijn bestand tegen de dikte van VG, daarom bevatten E-liquids vaak een samenstelling van 50 PG/50 VG of 70 PG/30 VG. VG geeft een wat zoetere smaak aan de vloeistof en zorgt voor een wat dikkere damp.
 

Wat zijn Cartomizers voor de E-sigaret?

Cartomizers zijn navullingen voor de elektrische sigaret. Cartomizers worden ook wel mondstukjes genoemd, omdat er aan het einde van de cartomizers een tuitje zit waaraan gedampt kan worden. De vloeistof, nicotine, smaak en andere stoffen zitten al verwerkt in de cartomizer, waardoor u dit niet handmatig bij hoeft te vullen.

Let wel op bij de aankoop van cartomizers, vaak bieden merken speciale cartomizers aan die alleen op de batterij van datzelfde merk te plaatsen zijn. De cartomizer en batterij dienen gezamenlijk als 1 apparaat en hebben speciaal schroefdraad wat op elkaar aansluit.

 

Online E-smoker bestellen?

Bent u opzoek naar een E-sigaret of E-liquids? Dan bent u bij Goedkooproken.com aan het juiste adres. Goedkooproken heeft een uitgebreid assortiment aan elektrische sigaretten en vloeistoffen. Bestellingen die op werkdagen voor 15:00 besteld zijn, worden de volgende dag in huis geleverd! Alle producten worden zorgvuldig ingepakt door onze inpakafdeling, waardoor uw bestelling veilig aankomt.

 

Meer informatie over de E-sigaret?

Wilt u meer informatie over de elektrische sigaret? Twijfel dan niet en neem contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen u graag verder met uw vraag over E-smokers of E-liquids. U kunt ons mailen via info@goedkooproken.com of telefonisch contact opnemen via 06 21652033.


Written by Goedkooproken - 05-05-2018 13:38

Laatst geupdate op: 05-05-2018 13:51

Tags:

Deel onze blog