WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk  

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 16:30

06-21 65 20 33

info@goedkooproken.com

<< Terug

Wat is een Corona sigaar?

Nederland is van oudsher een sigarenland. De Corona is het model sigaar wat veel gebruikt wordt in films. Meestal staat een directeur hiermee op film. De Corona is qua model in de grotere formaten ingedeeld. De meeste sigaren fabrikanten hebben wel een Corona in het assortiment. Dit type is dan ook bij veel tabaksverkooppunten te koop. De Corona bevat in verhouding tot andere modellen meer tabaksbladeren dan andere soorten, waardoor de prijs van de sigaar per stuk hoger ligt dan veel kleinere soorten. Daarnaast heeft de maat van de sigaar invloed op de smaakbeleving.

De Corona is weer onder te verdelen in andere modellen. De wilde Corona, de half Corona, de Brasil Corona en de Petit Corona zijn veelvoorkomende modellen.

 

WILDE CORONA

De wilde corona is bijna gelijk aan de normale corona. Het grote verschil is dat de wilde corona niet recht is afgesneden aan de achterkant. Hierdoor heeft de wilde Corona een klein flosje aan de achterkant van de sigaar.

 

HALF CORONA

De naam half corona zegt eigenlijk al genoeg. De half Corona is een kortere variant van de normale Corona. Qua dikte zijn deze sigaren hetzelfde, maar qua lengte is de half Corona een stuk korter dan de Corona. Veel mensen vinden het een voordeel dat het rookmoment bij de half corona korter is.

 

BRASIL CORONA

De Brasil Corona is een variant die over het algemeen wat minder voorkomt. Deze sigaar is qua maat hetzelfde als de Corona. Echter, is de tabakssamenstelling dusdanig anders dat dit terug te vinden is in de smaak en prijs van de sigaar.

 

PETIT CORONA

De Petit Corona is de kleinste variant onder het model Corona. Qua dikte en lengte is deze sigaar een stuk kleiner dan de Corona.


Written by Goedkooproken - 05-05-2018 13:48

Laatst geupdate op: 23-05-2018 11:52

Tags: Corona, sigaar, Wilde corona, Half corona, Online-corona

Deel onze blog