WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk  

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 12:30

0184 726 441

info@goedkooproken.com

Hoe kan ik mijn tabaksproducten bewaren?

Het hangt helemaal van het type product af hoe u dit het beste kunt bewaren. Het is wel ze dat tabaksproducten heel lang bewaard kunnen worden, mits ze goed bewaard worden. De belangrijkste invloeden zijn: vochtigheid en temperatuur. Er is in de producten de volgende deling gemaakt: sigaren (short-fillers & longfillers), sigaretten en tabak. 

 

Sigaren
Als we het over sigaren hebben is dit een redelijk ruim begrip. Daarom is deze categorie opgedeeld in tweeën. We zullen als eerste de short-filler behandelen. De short-filler is een echte Nederlandse sigaar. Hoewel deze sigaren tegenwoordig overal ter wereld gemaakt worden, is de manier waarop hij gemaakt wordt echt Nederlands. Deze sigaren kunnen het beste bewaard worden op een plaats met een vochtigheid van 50 á 60 % luchtvochtigheid. Daarnaast is het slim om de sigaren niet in de felle zon te plaatsen, sigaren die goed bewaard worden kunnen heel lang goed blijven. Zo hebben wij in ons assortiment sigaren gehad uit 1976. 

De longfillers zijn handgemaakte sigaren, deze worden gerold uit hele tabaksbladeren. Dit is het grote verschil met de short-fillers. Daarnaast duurd het roken van een long-filler een stuk langer in vergelijking met de short-filler. De longfillers zijn altijd een stuk duurder omdat ze met de hand gemaakt worden en vaak van ver komen. Deze sigaren kunnen het beste bewaard worden in een humidor, of een ruimte met een luchtvochtigheid van ca. 70 %.

 

Sigaretten
Sigaretten kunnen ontzettend lang bewaard worden, het is wel zo dat ze er soms minder fraai uitgaan zien. Als een sigaret bijvoorbeeld te vochtig bewaard wordt, dan krijg je bruine/gelige nicotine vlekjes op de sigaret. De smaak gaat hiervan niet achteruit maar het ziet er niet heel aantrekkelijk uit. Bij dit product is een luchtvochtigheid van 50 a 60 % het beste. 


Tabak
Losse tabak wordt gebruikt voor het rollen van shagjes of het zelf maken van sigaretten. Ook hiervoor geld eigenlijk hetzelfde als de shortfiller sigaren. Als de shag niet in de zon wordt gezet, en op een koele donkere plaats wordt bewaard dan blijft de tabak het beste. Bij dit product is net zoals bij de short-fillers en de sigaretten een luchtvochtigheid van 50 a 60 % het beste. Hetzelfde geldt voor pijptabak.


Algemeen
Mocht een tabaksproduct zijn uitgedroogd dan is dit niet heel erg. De luchtvochtigheid moet dan op orde gebracht worden en dan kan het tabak alsnog worden gerookt. Mocht een tabaksproduct te vochtig zijn dan is er het gevaar voor schimmel. Maar dit is alleen het geval wanneer uw tabaksproducten een lange tijd te vochtig zijn geweest. Mocht u verder nog vragen hebben over tabaksproducten dan kunt u ze altijd stellen.